Διαγωνισμός « Poésie en liberté » - Αποτελέσματα 2015

Affiche2015_A4.jpgΤον διαγωνισμό διοργανώνει ο σύλλογος « Poésie en liberté » υπό την αιγίδα του γαλλικού υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με το δίκτυο Canopé της Créteil, με την στήριξη της Ακαδημίας της Créteil. Ο διεθνής διαγωνισμός ποίησης στη γαλλική γλώσσα « Poésie en liberté » απευθύνεται σε νέους 15 έως 25 ετών απ’όλο τον κόσμο. Διεξάγεται διαδικτυακά γύρω από ένα ελεύθερο θέμα.

Το 2015, περισσότερα από 4000 ποιήματα εστάλησαν μέσα από τη φόρμα συμμετοχής και στη συνέχεια 300 επελέγησαν από την Επιτροπή ανάγνωσης. Η Κριτική επιτροπή 2015, αποτελούμενη από μαθητές λυκείου και φοιτητές υπό την προεδρία της ποιήτριας Françoise Coulmin, συναντήθηκε στο Παρίσι από τις 25 μέχρι τις 30 Μαΐου 2015, με την δύσκολη αποστολή της επιλογής των νικητών. Εκατό περίπου ποιήματα θα εκδοθούν στην ετήσια συλλογή που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Le Temps des Cerises.

Κάθε χρόνο, η Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απονέμει μία σειρά ειδικών βραβείων. Το 2015, 29 νικητές και 2 ιδρύματα απέσπασαν ένα βραβείο των 10 ειδικών κατηγοριών.

Ο Χρήστος ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ, μαθητής Γ’ Λυκείου του Ζάννειου Πειραματικού Λυκείου, απέσπασε την Ειδική Μνεία της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία της Γ’ Λυκείου εξωτερικού με το ποίημά του « Pax vobiscum… ».

Θερμά συγχαρητήρια στα νέα αυτά ταλέντα!