Ημερίδα Επιμόρφωσης : «Κινηματογράφος, Λογοτεχνία και θεατρικές πρακτικές στην ξενόγλωσση τάξη»

logoAPF29.02.2020 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Δείτε το πρόγραμμα της Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Κινηματογράφος, Λογοτεχνία και θεατρικές πρακτικές στην ξενόγλωσση τάξη», που πραγματοποιείται το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στο Γαλλικό Ινστιτούτο. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κουκλοπαίζουμε»: Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην Τάξη

Prassin AlogaΝοέμβριος – Δεκέμβριος 2019
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας « Πράσσειν Άλογα» (Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 60)

 

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" προσφέρει στους φίλους του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος εκπτωτικό πακέτο δυο εισιτηρίων στην τιμή του ενός για τις φετινές δημιουργικές δράσεις (Εργαστήρια - Παραστάσεις) που υλοποιούνται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και διαγωνισμού "Κουκλοπαίζουμε": Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην Τάξη.

Διαβάστε Περισσότερα

Διαγωνισμός ποίησης για εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης: « Ma langue française »

Affiche_version_005Από 16.10 έως 15.11.2019

Εκπαιδευτικοί της Ελλάδας, δώστε φωνή στην έμπνευσή σας!

Το Περιφερειακό γραφείο Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας(BRECO), δια μέσω του Περιφερειακού γαλλόφωνου κέντρου Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CREFECO), διοργανώνει διαγωνισμό ποίησης στη γαλλική γλώσσα, με θέμα «Η γαλλική μου γλώσσα», από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας

jourduprof28.11.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος | Πρόγραμμα | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στις 28 Νοεμβρίου 2019, σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας έχουν την τιμητική τους γύρω από το θέμα της δημιουργικότητας και της καινοτομίας!
Τι πιο αυτονόητο από την ανάδειξη του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού που αποτελεί καθημερινή δέσμευση στην υπηρεσία της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας:

jourduprofΚάλεσμα για την συλλογή μαρτυριών, εκθέσεις εμπειριών και καλών πρακτικών

28.11.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Κατά την ομιλία του για τη γαλλοφωνία τον Μάρτιο του 2018, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία ανάδειξης του έργου των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας, προτείνοντας μεταξύ άλλων δράσεων, την «καθιέρωση μίας Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας».

Η ημερομηνία που ορίστηκε για τον εορτασμό της φετινής παγκόσμιας ημέρας είναι η 28η Νοεμβρίου. Το θέμα που επιλέχθηκε είναι «καινοτομία και δημιουργικότητα». Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.lejourduprof.com

Δείτε το κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της Ελλάδας εδώ