ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μετά από 15 μέρες στη Γαλλία –Παρίσι και Στρασβούργο – αισθάνομαι πολύ τυχερή που έζησα αυτήν την εμπειρία. Μια εμπειρία γεμάτη καινούργιους ανθρώπους, καινούργια μέρη, όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές.

Nike Sneakers

Οι 3 πρώτες μέρες στο Παρίσι, αν και ήταν εξαντλητικές, μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω σημαντικά μέρη αυτής της όμορφης πόλης. Το Πάνθεον, τον Σηκουάνα, τον Πύργο του Άιφελ, το Λούβρο, τη Γαλλική Βουλή, το Μουσείο του Κινηματογράφου, και γενικά ένιωσα όλη την υπέροχη ατμόσφαιρα αυτής της πόλης. Το δύσκολο ήταν ότι αναγκάστηκα να εξοικειωθώ με το χειρισμό κάμερας και μικροφώνου. Δεν είχα καμία προηγούμενη εμπειρία πάνω σε αυτό. Όμως, ήταν μια πρόκληση για μένα.

Η υπόλοιπη διαμονή μας στο Στασβούργο ήταν το ίδιο εκπληκτική. Τι όμορφη πόλη! Πόσα χρώματα!!! Στο Στασβούργο η εργασία μας πάνω στην ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ ήταν πιο εντατική. Κάθε μέρα έπρεπε να φτιάχνουμε ερωτήσεις και να τραβάμε πλάνα. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα την πόλη και να συναναστραφούμε με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Παράλληλα όμως γνωρίσαμε την γαλλική κουζίνα (δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα), παρευρεθήκαμε σε μια τοπική γιορτή και τέλος, και πιο σημαντικό, επισκεφτήκαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!! Έμεινα πραγματικά εντυπωσιασμένη!!

Τέλος, λίγο πριν από την επιστροφή μου στην Αθήνα, είχα την τύχη να δω από κοντά τους εορτασμούς στο Παρίσι για την εθνική τους γιορτή. Ο φωτισμός του συμβόλου της Γαλλίας και τα χιλιάδες πυροτεχνήματα ήταν πραγματικά μαγικά!!!

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για μένα. Κατάφερα να εμπλουτίσω το λεξιλόγιο μου στη Γαλλική γλώσσα, να συνεργαστώ με παιδιά από διαφορετικά μέρη του κόσμου, να αναπτύξουμε μια όμορφη φιλία και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Ευχαριστώ πολύ το σχολείο μου και το Γαλλικό Ινστιτούτο που μου έδωσαν αυτήν την ευκαίρία!!!!

 

Χριστίνα Ρηγοπούλου

Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων

Μάθετε περισσότερα για το CultureLab : http://www.institutfrancais.com/fr/culturelab-laboratoire-culturel-de-l-institut-francais