Ανταλλαγές νέων – Summer camp « Step Up » CISV Ελλάδος


To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετείχε στην υποδοχή μίας ομάδας νέων από την Lyon σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Διεθνών Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων (CISV Greece), μέλος της Διεθνούς ΜΚΟ CHILDREN INTERNATIONAL SUMMER VILLAGES.

Η δημοσιογράφος Ευγενία Κατούφα συντόνισε την υποδοχή των παιδιών από τη Γαλλία και την Ιταλία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής με παιδιά από την Ελλάδα και του εκπαιδευτικού προγράμματος του CISV για την ανάπτυξη της πολιτισμικής διαφορετικότητας και την ειρήνη.
Παιδιά από 9 χώρες συμμετείχαν τον Ιούλιο στο Summer camp “Step Up” που άνοιξε τις πόρτες του στο Χαλάνδρι στις 9 Ιουλίου. Εκπροσωπήθηκαν οι παρακάτω χώρες: Νορβηγία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Κίνα, Περού, Βραζιλία, Καναδά και Ελλάδα.

 Ταυτόχρονα, 80 παιδιά από την Ελλάδα ηλικίας 12 εως 19 χρόνων συμμετείχαν σε ανταλλαγές με την Σουηδία, την Ιταλία, την Τσεχία, τη Γαλλία, το Λίβανο, τη Δανία, την Φινλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Βραζιλία.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, τα παιδιά επισκέπτονται χώρους ενδιαφέροντος, συμμετέχουν σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις: ανακαλύπτουν την χώρα μέσα από δραστηριότητες, γνωρίζουν νέους τρόπους ζωής, διαφορετικές αξίες και οικονειακές εμπειρίες.


 Περισσότερες πληροφορίες για το CISV: www.gr.cisv.org

 Επικοινωνία (Γαλλία)

Olivier BESSON

Tél. +33 6 81 81 96 23

olivier.besson@idraclyon.net