Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα και ράγκμπι στην Ελλάδα

RUGBY_MEN23.06.2018, 18.30’ | «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς

Ελάτε να γιορτάσουμε το ράγκμπι, ολυμπιακό άθλημα, με αφορμή την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα!

Μετά την φιλική συνάντηση Γαλλίας-Ελλάδας ράγκμπι γυναικών στις 9 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Στάδιο Γλυκών Νερών, σειρά έχει το ράγκμπι ανδρών το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Ράγκμπι επέλεξε τους γάλλους παίκτες διαφορετικών ομάδων που θα αντιμετωπίσουν την εθνική ομάδα ράγκμπι της Ελλάδας.

Ένας ξεχωριστός αγώνας στην ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα ενός αθλήματος που ενθαρρύνει το συλλογικό πνεύμα, την υπέρβαση των προσωπικών ορίων με σεβασμό στον αντίπαλο, σύμφωνα με το αθλητικό ιδεώδες του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, μεγάλου υποστηρικτή του γαλλικού ράγκμπι στην εποχή του.

Ο Κουμπερτέν υπήρξε άλλωστε ο διαιτητής του πρώτου γαλλικού πρωταθλήματος ράγκμπι που διοργανώθηκε το 1892 και που παρακολούθησαν πάνω από 2000 θεατές.

Ας ευχηθούμε να είμαστε εξίσου πολλοί στο «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς το ερχόμενο Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.30 μμ, για να εμψυχώσουμε τους έλληνες παίκτες των διαφορετικών ομάδων της Ελλάδας και τους γάλλους παίκτες που επισκέπτονται την Αθήνα.

Λίγη Ολυμπιακή ιστορία… Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την δημιουργία της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας. Ο εορτασμός της καθιερώθηκε τον Ιανουάριο του 1948 στο πλαίσιο της 42ης συνάντησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στο Σεντ Μόριτζ της Ελβετίας.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε λόγο της αναφοράς στον Βαρόνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν ο οποίος την 23η Ιουνίου 1894, παρουσία εκπροσώπων 12 χωρών που συναντήθηκαν στην Σορβόννη στο Παρίσι, ανακοίνωσε την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.