Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017

EIGΑς γιορτάσουμε τη γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23.09.2017, 10.00 ́-15.00 ́ | Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος – Κ.Π. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Γεωργία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος, η Μεγάλη Βρετανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Τσεχική Δημοκρατία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017.

Η Ευρώπη διαθέτει έναν γλωσσικό θησαυρό. Ο καθένας μας πρέπει να κατέχει πλήρως τη γλώσσα του. Σίγουρα αυτή η γνώση αποτελεί μέρος της προσωπικής του ταυτότητας. Η πολυγλωσσία όμως είναι εκείνη που εκφράζει την οικουμενικότητα των αξιών μας και τη δεύτερη ταυτότητα που διεκδικούμε, εκείνη του πολίτη του κόσμου, σε μια Ευρώπη πιο ισχυρή αφού θα είναι πιο αλληλέγγυη και πιο γενναιόδωρη. Η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας είναι σημάδι αναγνώρισης και αποδοχής του Άλλου.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών σηματοδοτεί την ενεργή διεκδίκηση του δικαιώματος κάθε Ευρωπαίου να διασχίζει τον κόσμο παραμένοντας ο εαυτός του ακριβώς επειδή εκφράζεται στη γλώσσα του άλλου!
Ένα γιορτινό και διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της πολυγλωσσίας: ενημερωτικά περίπτερα χωρών, εργαστήρια για παιδιά, παραστάσεις, μουσική και κληρώσεις δώρων.
Πάρτε μέρος στον διαδικτυακό διαγωνισμό και κερδίστε δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.imera-glosson.eu 
https://ec.europa.eu/greece/news/20171509_europaiki_imera_glosson_el
και sce@ifa.gr

Online διαγωνισμός: ευχαριστούμε τους 92 συμμετέχοντες που επέλεξαν τα γαλλικά!

Η μεγάλη νικήτρια του δωρεάν μαθήματος γαλλικών προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος είναι η κυρία Όλγα ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ