Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

JEDL2018Ένα ραντεβού για να γιορτάσουμε την γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης

22.09.2018 | Ωδείο Αθηνών

Η γλωσσική ποικιλομορφία στην Ευρώπη αποτελεί αδιαμφισβήτητο πολιτιστικό προτέρημα! Για τον καθένα από εμάς, η γνώση διαφορετικών ξένων γλωσσών αποτελεί μέσο για να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβει κάθε πολιτισμός… Το ενδιαφέρον για την γλώσσα του Άλλου είναι συνώνυμο αποδοχής της συνάντησης, ενεργής συμμετοχής στην ανταλλαγή και σε μία θαυμαστή διεργασία αμοιβαίου εμπλουτισμού!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών αποτελεί ένα εορταστικό γεγονός που δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ζωντανούς πολιτισμούς και να ακούσουμε γλώσσες, άγνωστες ίσως ακόμη σε εμάς. Γλωσσική μύηση για τους μικρούς επισκέπτες, περίπτερα, παραστάσεις, διαγωνισμός και τόμπολα είναι μερικές από τις δράσεις που θα κινήσουν σίγουρα το ενδιαφέρον και την όρεξη για μάθηση των ευρωπαϊκών γλωσσών που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Καθώς, μην το ξεχνάμε, η γνώση πολλών γλωσσών συμβάλλει ενεργά στην έννοια του ευρωπαϊκού ανθρωπισμού.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), οι διπλωματικές και πολιτιστικές αντιπροσωπείες 13 ευρωπαϊκών χωρών(Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ισπανία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.imera-glosson.eu και sce@ifa.gr