Προβολή της ταινίας: Έχουμε 20 χρόνια για να αλλάξουμε τον κόσμο, της Hélène Médigue

20 ansΚύκλος «Αειφόρος ανάπτυξη»

22.11.2018, 19.30' | Auditorium IFG

Είναι γεγονός: το 60% των εδαφών είναι νεκρά, το σημερινό σύστημα έχει φθάσει στο τέλος του, ενώ η αγροοικολογία μπορεί να θρέψει τον πλανήτη.
Γυναίκες και άνδρες ανταποκρίνονται στην πρόκληση και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να παράγουμε τρόφιμα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά.
Χάρη στη μεταδοτική τους ενέργεια που πάει κόντρα στο κατεστημένο, ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός!

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων "Αειφόρος Ανάπτυξη", το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλεί στην μοναδική προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ που προωθεί μια νέα γεωργία, η οποία σέβεται τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και την βιοποικιλότητα.

Τι λέει η Hélène Médigue για την ταινία της ;

Η διατροφή, είναι όπως ο αέρας που αναπνέουμε, είναι η ζωή.

Δεν σκόπευα να κάνω μια ταινία με θέμα την μόνιμη καλλιέργεια (permaculture) ή τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες προωθούν την αγροοικολογία αλλά να δώσω κυρίως έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση, στην ενέργεια που καταβάλλει και στους αγώνες που δίνει μια ομάδα ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς… Θέλω να δείξω, μέσω της ταινίας αυτής, ότι είμαστε όλοι αλληλοεξαρτημένοι, και ότι από τις πρωτοβουλίες αυτές αναδύεται μια δύναμη, μια ανεξάντλητη ενέργεια, το αντίθετο του ατομικισμού που κάνει τον κόσμο άδικο και τρελό.

Ταινία στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους