Διακυβέρνηση 2013

Η παγκόσμια διακυβέρνηση εκτός λειτουργίας;

9 Δεκεμβρίου, 19.30' | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος - Auditorium Theo Angelopoulos | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΒΙΝΤΕΟ

Ενώ με την παγκοσμιοποίηση, οι οικονομίες και οι κοινωνίες βρίσκονται σε πορεία προσέγγισης, γιατί η έλευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης εξακολουθεί να καθυστερεί; Πώς μπορούμε να βρούμε λύση για το ανησυχητικό αυτό χάσμα;
Ο Pascal Lamy θα δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, με την ιδιότητα του θεωρητικού και πρακτικού γνώστη των διεθνών οικονομικών σχέσεων, χάρη στην εμπειρία που αποκόμισε από την εικοσαετή θητεία του στο χώρο αυτό.
Ομιλία του Pascal LAMY, Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (01.09.2005-31.08.2013), Επίτιμου Προέδρου του Notre Europe-Institut Jacques Delors
Σχολιαστής : Νίκος ΒΕΤΤΑΣ, καθηγητής, Οικovoμικό Παvεπιστήμιo Αθηvώv, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ
Συντονιστής : Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ

Ο Pascal Lamy ήταν ο Γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έως τις 31 Αυγούστου 2013 οπότε και έληξε η δεύτερη θητεία του. Προηγουμένως, είχε υπάρξει Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ζητήματα διεθνούς εμπορίου.
Είναι ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του Jacques Delors : υπήρξε σύμβουλός του από το 1981 έως το 1984, όταν εκείνος ήταν στο Υπουργείο οικονομίας και οικονομικών και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του στις Βρυξέλλες από το 1984 έως το 1994, όταν ο Delors ήταν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα, είναι επίτιμος πρόεδρος του ευρωπαϊκού think tank Notre Europe-Institut Jacques Delors και πρόεδρος της Επιτροπής Oxford Martin που συντάχθηκε την αναφορά "Now for the Long Term". (http://www.oxfordmartin.ox.ac.uk/downloads/commission/Oxford_Martin_Now_for_the_Long_Term.pdf).

Σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ/Παρατηρητήριο για την κρίση (που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και το ΙΟΒΕ

Ελεύθερη είσοδος

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές με επίδειξη του πάσου ή βεβαίωση εγγραφής.


ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2013