Πρώτος «μαραθώνιος» διαστημικών εφαρμογών ActInSpace στην Ελλάδα

actinspaceΣτις 20-21 Μαΐου το α2-innohub στην Αθήνα και το π1-innohub στην Πάτρα θα φιλοξενήσουν ένα δημιουργικό «μαραθώνιο» για φοιτητές, νέους επιστήμονες, μηχανικούς, προγραμματιστές και νέους επαγγελματίες, οι οποίοι θα συναγωνιστούν σε ομάδες στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού ActInSpace για τη χρήση διαστημικών δεδομένων.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο κοινό και χωρίς κόστος συμμετοχής, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι σε Αθήνα και Πάτρα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 15 Μαΐου στη διεύθυνση: http://www.actinspace.org/en/inscription

Nike Zoom Vomero 13

Ο νικητής στον εθνικό διαγωνισμό της Αθήνας και της Πάτρας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό στην Τουλούζη στις 29 Ιουνίου.

O εθνικός διαγωνισμός του ActInSpace υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό του Corallia, φορέα συντονιστή του si-Cluster. Τo ΑctInSpace, που φέτος πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 27 πόλεις παγκοσμίως, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και τη Γαλλική Υπηρεσία Διαστήματος (CNES), ενώ υποστηρίζεται από την AirbusDefenceandSpace, την Airfrance/KLM , τη Novespace, την Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.