Διάλεξη του Gilles Kepel

jihadΤο Τζιχάντ στην Ευρώπη

30.05.2016, 18.30΄ | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG

Η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας διοργανώνει μια διάλεξη του γάλλου πολιτικολόγου και διεθνώς αναγνωρισμένου αναλυτή του Ισλάμ και των ισλαμιστικών κινημάτων Gilles Kepel.

Ο Gilles Kepel είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού - Sciences Po. Έχει επίσης διδάξει στο New York University, στο πανεπιστήμιο Columbia καθώς και στο London School of Economics.

Mercurial Victory CR7 Low

Εξαίρετος γνώστης του Ισλάμ και του σύγχρονου αραβικού κόσμου, μελετά τους πολιτισμούς, τις θρησκείες, τις κοινωνίες και τη γεωπολιτική τους εδώ και 35 χρόνια. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων δοκιμίων που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων Η επιστροφή του θεού και Τζιχάντ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στη Γαλλία το βιβλίο του Terreur dans l’Hexagone, Genèse du djihad français στις εκδόσεις Gallimard.
Δημοσιεύει τακτικά άρθρα στις εφημερίδες Le Monde, The New York Times, La Repubblica και στην El Pais.

Στη διάλεξή του ο Gilles Kepel μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε την ανάδυση ενός νέου τζιχαντισμού, ενός «Τζιχάντ τρίτης γενιάς» που στοχοποιεί την Ευρώπη.

Σχολιασμός:
Σωτήρης Ρούσσος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών.

Συντονισμός: Γιάννης Καρτάλης, δημοσιογράφος

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση