Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

Jeunesse InnovanteΟι επιχειρηματίες της αλλαγής

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεχίζει το φθινόπωρο τον κύκλο «Η νεολαία που καινοτομεί», αναδεικνύοντας τους νέους επιχειρηματίες της αλλαγής που είναι αποφασισμένοι να βρουν λύσεις, απαντώντας στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα.

To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, επιθυμώντας να προβάλει αυτή τη θετική δυναμική που στοχεύει να ξανακάνει τον κόσμο γοητευτικό, δίνει τον λόγο σε νέους Έλληνες και Γάλλους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να επινοήσουν ένα νέο κοινωνικό μοντέλο, πιο συνεργατικό, πιο αλληλέγγυο και με μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον. Ο σκοπός του κύκλου αυτού είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο ανταλλαγής ορθών πρακτικών και να εμπνεύσει τους νέους Έλληνες και Γάλλους να φτιάξουν μαζί θετικά σχέδια που θα δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτούμε διαφορετικά τις δύο χώρες μας.


04.04.2016, 19.00' |  Auditorium Theo Angelopoulos

Η Τέχνη του να οραματίζεσαι το μέλλον

Ο επίσηµος προσκεκληµένος της πρώτης συνάντησης θα είναι ο Mathieu Baudin, διευθυντής του Institut des Futurs souhaitables, του γαλλικού «πνευµατικού Fab Lab», ένα εργοστάσιο ιδεών που συσπειρώνει τις δηµιουργικές ενέργειες, προκειµένου οι λύσεις για το αύριο να υποβληθούν σε πειράµατα εδώ και τώρα. Κάθε συµµετέχων θα καλείται να φωτογραφηθεί µέσω ενός animation «photobooth» για να ενταχθεί στο κίνηµα των «θετικών συνωµοτών».


16.06.2016, 19.00΄-22.00΄| Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Οι επιχειρηματίες της αλλαγής, πρωτοπόροι της κοινωνικής καινοτομίας

Όλο και περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα, στην Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται στην επιχειρηματικότητα με την επιθυμία να προτείνουν λύσεις για να επανασχεδιάζουν μια κοινωνία πιο συνεργατική, πιο αλληλέγγυα και με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

29.09.2016, 19.00' - 22.00' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Η περιβαλλοντική καινοτομία

H Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της περιβαλλοντικής καινοτομίας και όλο το 2015 ήταν η χώρα-πρέσβειρα της ενεργειακής και οικολογικής μετάβασης, ιδιαίτερα με τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21). Στις 29 Σεπτεμβρίου οι φορείς περιβαλλοντικά καινοτόμων σχεδίων θα έρθουν να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες επινοήσεις τους με στόχο να δημιουργήσουν την κοινωνία χωρίς άνθρακα.

 

15.12.2016, 19.00' - 22.00' | Auditorium Theo Angelopoulos- IFG

Ομορφαίνουμε την πόλη και τη ζωή μας - καινοτομία των πολιτών

Η τέταρτη συνάντηση της «Νεολαίας που καινοτομεί» θα γίνει τον Δεκέμβριο και θα είναι αφιερωμένη στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.