Αναθεωρώντας την ελληνική γεωργία – Δεύτερη εκδήλωση: Η αστική γεωργία

citizen-farm-ozariumΚύκλος «H νεολαία που καινοτομεί»

25.05.2017, 19.00΄ | Υποδοχή + Auditorium Theo Angelopoulos - IFG | ΒΙΝΤΕΟ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η έβδομη συνάντηση της « Νεολαίας που καινοτομεί» είναι αφιερωμένη στην αστική γεωργία. Αφού έδωσε το λόγο σε όσους επέστρεψαν στην επαρχία για να γίνουν αγρότες, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εστιάζει στους επιχειρηματίες που φέρνουν τη φύση στη πόλη. Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, παρότι το αστικό περιβάλλον θέτει ζητήματα ρύπανσης, αυτά μπορούν να βρουν εύκολα λύσεις τις οποίες θα μας παρουσιάσουν αυτοί οι νέοι Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες.

Πίσω από αυτό τον ζήλο να καλλιεργήσουμε τα δικά μας προϊόντα, υφίστανται, επίσης, ζητήματα όπως οι βραχείες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων, η επικράτηση της βιολογικής καλλιέργειας και η προσπάθεια παροχής προϊόντων της εποχής. Επιθυμούμε, έτσι, να δώσουμε το λόγο σε αυτούς που προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να καλλιεργήσουν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά, ακόμα και δεν έχουν ταλέντο στην κηπουρική!

Ο Yohan Hubert θα μας εξηγήσει πώς κατάφερε να «πρασινίσει» τις στέγες των πολυκαταστημάτων του Παρισιού (Galeries Lafayette, BHV) παράγοντας βιολογικά λαχανικά. Οι City Crops και Citizen Farm θα παρουσιάσουν την εφεύρεσή τους που επιτρέπει στον καθένα να καλλιεργήσει φρούτα και λαχανικά στο σπίτι του. Ο Maxime de Rostolan θα μιλήσει για την μικρή πειραματική φάρμα του που εφαρμόζει τις αρχές της μόνιμης καλλιέργειας (permaculture), ενώ η ένωση «Terre» θα παρουσιάσει το έργο της για την ευαισθητοποίηση απέναντι στη φύση μέσω της δημιουργίας ενός κέντρου αφιερωμένου στη γη και ενός makers-space για τη γεωργία και το περιβάλλον.

Aποσπάσματα της ταινίας « Human » του Yann Arthus-Bertrand που έχει ως θέμα τη γεωργία θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και κοκτέιλ.

Συντονισμός της βραδιάς: Παύλος Γεωργιάδης, εθνοβοτανολόγος και ερευνητής στο χώρο της γεωργίας.

Θα ακολουθήσει κοκτέιλ από την κοινωνική κουζίνα «Option Food Lab»

Ελεύθερη είσοδος - Ταυτόχρονη μετάφραση - Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης