• Επιλέξτε το διαδικτυακό μάθημα που σας ταιριάζει κι εγγραφείτε τώρα!
  • Culturethèque : ο θαυμαστός κόσμος της ψηφιακής βιβλιοθήκης του IFG
  • Frantastique : Βελτιώστε τα γαλλικά σας μέσα από εξάσκηση
  • Οι μεγάλες φωνές του Γαλλικού Ινστιτούτου
  • EIMASTE MAZI !
  • Οι καθηγητές γαλλικών του μέλλοντος…προετοιμάζονται σήμερα!

Έκθεση Annette Messager


21 Noεμβρίου, 2013 - 9 Ιανουαρίου, 2014
Γκαλερί Bernier/Eliades

Η γκαλερί Bernier/Eliades εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Γαλλίδας Annette Messager, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, 20:00-22:00, παρουσία της καλλιτέχνιδος. Η Annette Messager είναι μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες του 20ου αιώνα.Στην έκθεση αυτή τα έργα έχουν επιλεχθεί από την ίδια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αντιπροσωπευτικά κομμάτια της δουλειάς της των τελευταίων δεκαετιών (1990-2010), από τις σειρές εγκαταστάσεων που την έκαναν παγκοσμίως γνωστή.

Η Annette Messager είναι μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες του 20ου αιώνα. Στην έκθεση αυτή τα έργα έχουν επιλεχθεί από την ίδια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αντιπροσωπευτικά κομμάτια της δουλειάς της των τελευταίων δεκαετιών (1990-2010), από τις σειρές εγκαταστάσεων που την έκαναν παγκοσμίως γνωστή.

Η Annette Messager γεννήθηκε το 1943. Σπούδασε στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Έργα της έχουν εκτεθεί σε Μουσεία και Ιδρύματα  παγκοσμίου επιπέδου, ανάμεσα στα οποία τα Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, San Francisco Museum of Modern Art, Museo Nacional Centro de Art Reina Sofia- Madrid, Centre Pompidou. Το 2005 εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Biennale της Βενετίας, όπου της απονεμήθηκε το Χρυσό Λιοντάρι.

Η καλλιτέχνης θα συνομιλήσει ζωντανά, παρουσία κοινού, με την εικαστικό Κατερίνα Ζαχαροπούλου, στις 19:30, πριν τα εγκαίνια, στο χώρο της γκαλερί.

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη έως Παρασκευή, 10:30-18:30
Σάββατο, 12:00- 16:00