• Οι μεγάλες φωνές του Γαλλικού Ινστιτούτου
  • Μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε τη Γαλλοφωνία!
  • Frantastique : Βελτιώστε τα γαλλικά σας μέσα από εξάσκηση
  • Culturethèque : ο θαυμαστός κόσμος της ψηφιακής βιβλιοθήκης του IFG
  • Οι καθηγητές γαλλικών του μέλλοντος…προετοιμάζονται σήμερα!

«Η Άλλη Αίσθηση» - εμπνευσμένο από 6+1 ιστορίες του Guy de Maupassant

Από 17 Ιανουαρίου 2013 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Kτήριο 56, Πειραιώς 254, Ταύρος

Η θεατρική ομάδα naan και η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα παρουσιάζουν το πρωτότυπο θεατρικό έργο «Η Άλλη Αίσθηση», εμπνευσμένο από έξι+ μία φανταστικές ιστορίες του Guy de Maupassant. Το κείμενο υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος σε σύλληψη και θεατρική απόδοση της Φρόσως Λύτρα.
Το έργο αποτελεί ένα ταξίδι στις αισθήσεις.

Για τον Guy de Maupassant, κεντρικό ήρωα της παράστασης, το ταξίδι ξεκινά με αφορμή μια φράση του Μοντεσκιέ: «Ένα όργανο αίσθησης περισσότερο, ένα λιγότερο να περιείχε ο οργανισμός μας και θα είχαμε μια εντελώς άλλη αντίληψη του κόσμου»… μια «άλλη αίσθηση» της πραγματικότητας…  Μέσα από έξι στάσεις σε έξι φανταστικές-μεταφυσικές ιστορίες, ο ήρωας βιώνει τον τρόμο, τον έρωτα, την υπαρξιακή αγωνία και την τρέλα.  Κάθε ιστορία συνδέεται με μία από τις αισθήσεις μας και εκφράζεται μέσα από μια μορφή τέχνης: ζωγραφική, φωτογραφία, θέατρο, γλυπτική, χορό και video art.  Μια έβδομη ιστορία συνδέει μεταξύ τους τις υπόλοιπες έξι και μας οδηγεί σταδιακά στην ανακάλυψη μιας εντελώς καινούριας αίσθησης, τελείως ανεξιχνίαστης.

Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα

Κείμενο: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Σύλληψη-θεατρική απόδοση-δραματουργική επεξεργασία: Φρόσω Λύτρα


Στον ρόλο του Guy de Maupassant: Δημήτρης Γεωργαλάς.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Γωγώ Καρτσάνα, Θύμιος Κούκιος, Αννίτα Κούλη, Λήδα Ματσάγγου, Σοφία Μιχαήλ, Φίλιππος Παπαχριστοδούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Κώστας Φαλελάκης.


Εισιτήρια: €16, 12
CLUB IFG: €12


Περισσότερες πληροφορίες: www.theatron254.gr